Duncans Autoservice: uw Autoschade Specialist

Schade, wat nu?

Op het moment dat u een schade heeft, wil u graag weten waar u aan toe bent. Onderstaand vindt u het schadeherstelproces in vogelvlucht zodat u weet hoe het verloop meestal gaat.

Het proces

Autoschade melden

Vul ter plekke het Europees Schadeformulier in en stuur dit aan uw leasemaatschappij, verzekeringsmaatschappij of assurantietussenpersoon. Geef hierbij aan dat u de autoschade laat herstellen door Duncans Autoservice.

Offerte schade

Als u met uw auto langs komt, zal een van de medewerkers de schade bekijken en een offerte maken. Als de auto ergens gestald is, kunnen wij in overleg uw auto komen bekijken en een offerte maken.

Schade expert

Als de schade na de offerte beoordeeld moet worden door een expert van de verzekeringsmaatschappij zullen wij contact met hen opnemen. Aan de hand van een door ons opgesteld schadetaxatierapport en na het bekijken van de schade zal de expert het schadebedrag vaststellen. Wij nemen daarna weer contact met u op om een herstelafspraak te maken.

Planning

Na het maken van de herstelafspraak bestellen wij de benodigde onderdelen. Ook maken wij een planning, zodat u snel weer in uw herstelde auto op weg kunt. Als de auto gericht moet worden, gaat hij op een zogenaamde richtbank.

Schade herstel

Zodra de onderdelen binnen zijn, starten wij met het demonteren van de onderdelen die vervangen worden. Als wij niet hoeven te vervangen, gaan wij de onderdelen herstellen door eventueel uit te deuken en daarna bij te werken met plamuur en te schuren.

Spuitwerk

Nadat de auto afgeplakt is, zal in de spuitcabine het betreffende deel van de auto in de juiste kleur gespoten worden. 

Service

U wordt door ons geinformeerd zodra uw auto gereed is. U kunt uw auto dan op de afgesproken dag en tijdstip komen ophalen.